У уторак 4. септембра у Београду биће одржана 16. редовна седница Управе Форума словенских култура, а домаћин скупа је Министарство културе и информисања Србије.

Седници ће, како је најављено, присуствовати министри и овлашћени представници министарстава култура земаља чланица.

Из Министарства подсећају да је Форум словенских култура основан 2004. године као међународна непрофитна фондација која делује у јавном интересу са циљем да афирмише културе словенских земаља у европском и светском контексту.

Организација данас повезује креативна језгра 300 милиона Словена из тринаест словенских држава: Белорусије, Босне и Херцеговине, Бугарске, Македоније, Пољске, Руске Федерације, Словачке, Словеније, Украјине, Хрватске, Црне Горе, Чешке Републике и Србије.

Током састанка у Београду биће утврђене смернице за рад у наредном периоду, као и најважнији пројекти које ће чланице Форума развијати самомостално и у сарадњи са сродним организацијама у Европи и свету.

Tokom sastanka u Beogradu biće utvrđene smernice za rad u narednom periodu, kao i najvažniji projeti koje će članice Foruma razvijati samomostalno i u saradnji sa srodnim organizacijama u Evropi i svetu.