Претходних неколико недеља на друштвеним мрежама појавила се фотографија на којој извесни Ликај Риз, Албанац и власник неколико пекара у Бечеју и Челареву, позира имитирајући „црног орла“ симбола УЧК и ОВК терориста.

Многе је то наљутило имајући у виду да су ове терористичке организације извршиле геноцид над српским становништвом на Косову и Метохији, па су се многи то бурно прокоментарисали: „Код кога ми то купујемо хлеб?“ „Пекар или терориста?“ „Срби на Космету немају хлеба, а овај шиптарски пекар може и да нас вређа!“ „Угледни пекар из Србије шаље подршку стопроцетним таксама на Космету“…

Добро је познато да сви имућнији Албанци, који живе ван Косова, имају обавезу да на месечном нивоу издвајају новац за тзв. пројекат Република Косово. Остаје питање да ли је и Риз један од њих.

Породица Ликај је позната по својим пекарама које држе широм Војводине. Поред Риза, његов брат Бесим Ликај такође је власник једне од пекара у Футогу надомак Новог Сада.

Да ли ће се ова провокација одразити на бизнис Ликајевих и да ли ће Срби коначно опаметити те почети да купују српски а не хлеб финансијера кољача и убица српске деце остаје нам да видимо…