Ванредна ситуација на левој обали Дунава због недавних поплава је укинута. Новац за 935 породица је од Града Београда уплаћен на рачуне.

Поплава која је недавно задесила београдска насеља Борча, Kовилово и Падинска Скела извазвала је велику штету, а Јовичић за Пинк каже да је било укупно 1.700 захтева грађана, међу којима се 1.072 захтева односило на поплављене куће.

„Донели смо одлуку да приоритет треба да буду куће које су поплављене и да видимо на који начин да помогнемо тим људима“, рекао је Јовичић.

Истакао је да је посета председника Александра Вучића насељима на левој обали Дунава после поплава била важна у смислу његове подршке будући да су одмах сутрадан уложени велики напори да се у перспективи реши горући проблем на левој обали Дунава, а то је каналзиациона мрежа.

„Такође, уз помоћ председника, Вада је одвојила два милиона евра за санирање свих ових канала који су запуштени, преграђивани. Не бих сад улазио ко је крив. То је 40 година чињенично стање, чистили смо, па се опет то затрпавало, преграђивало. Мислим да су људи сада свесни колико је важно да имамо те пропусте где може да се одлива вода“, каже Јовичић.

Радови на каналима за одлив воде, каже, почињу током августа, а то ће помоћи да, наводи Јовичић, уколико опет дође до неких падавина, имамо бољу ситуацију са пропустљивошћу канала.

„Ако то урадимо и ако очистимо имаћемо једну бољу ситуацију на терену“, рекао је Јовичић и нагласио да је оно што је још важније то је потписан уговор за пројектовање канализационе мреже и 1,1 милион евра који је донирала Европска инвестициона банка.

Пројекат се, наводи Јовичић, ради.

„Мислим да ћемо успети до почетка марта да отпочнемо енергичније са изградњом канализационе мреже, а у наредне две, три године да готово сви ови делови и Пакрачке и Попове баре, Борче, Kотежа, Овче и осталих насеља добију канализацију мрежу коју цекамо већ 30 година“, каже Јовичић који се у програм Пинка укључио директно из насеља на левој обали Дунава.