БЕОГРАД ДОБИЈА БРАНУ: Градиће се на Дунаву код Новог Београда и Земуна

БЕОГРАД – На обали Дунава код Новог Београда и Земуна ускоро ће се градити брана за спречавање евентуалних поплава у случајевима великог водостаја, најавио је данас градоначелник Београда Зоран Радојичић.

Зоран Радојичић Градоначелник Београда

FOTO: DRAGANA UDOVIČIĆ

Градоначелник је уочи почетка Балканске конференције о разумевању ризика рекао новинарима да је у тој области тренутно најактуелнији пројекат изградње бране, који је у фази припреме.

„Ради се пројекат бране на Дунаву, код Новог Београда и Земуна, која ће направити механизме да се спрече, евентунално, већи ризици од поплаве. Радимо на том пројекту и надам се да ће бити брзо реализован“, рекао је Радојичић.

Додао је да је данашњи скуп о ризицима, у организацији Светске банке, важан јер је природа све више непредвидива и носи све већ ризике, те тога морамо бити свесни. „Морамо је чувати и све што будемо радили у том правцу допринеће глобалном смањивању ризика. Свесни да ризици постоје и да ће се дешавати, морамо бити спремни за такве ситуације, да бисмо одреаговали на прави начин, да последице буду што мање“, указао је градоначелник.