Тим студената Машинског факултета у Београду освојио је прво место у трци бродова за превоз тешког терета.
Ректорат, Универзитет у Београду, факултети, факултет
Освојили су и четврто место у надметању пловила за превоз лаког терета на међународном такмичењу „Хидроконтест 2018“ у Француској.

На такмичењу „Хидроконтест“ учествовало је 40 тимова студената бродоградње водећих светских универзитета с циљем истраживања и промоције енергетске ефикасности пловила.

Студенти су имали задатак да самостално пројектују и израде једно или два пловила са којима су се надметали у тркама превоз тешког терета, у трци лаког терета, као и у трци издржљивости, преноси РТС.

Учесници су од организатора добили електромотор снаге 1.200 вати, а ефикасност пловила зависила је искључиво од знања, компетенција и вјештина студената да направе брод са најбољим хидродинамичким карактеристикама.
Повезане вести

Овогодишњи тим Машинског факултета чинило је петнаесторо будућих инжењера бродоградње: Матија Василев, Игор Ђорђевић, Божидар Дулић, Немања Шурбатовић, Милица Стојановић, Марко Вег, Лука Градинац, Алекса Ковинић, Анђела Орловић, Филип Лакић, Ђорђе Бранковић, Александар Субић, Саша Стјепановић, Петар Караџић, Анђелка Лештанин и Стефан Зецевић.

Студенти Машинског факултета су прошле године први пут учествовали на такмичењу „Хидроконтест“, када су освојили друго место у трци превоза лаког терета и треће место у трци тешког терета.