Публика је уживала у композицијама из филмова „Кум”, „Храбро срце”, „Доручак код Тифанија”, „Кишни човек”, „Титаник”, али и нумерама група „Ганс енд роузис”, „Ју ту”, „Колдплеј”, „Мјуз”, „Еј-Си/Ди-Си”…Аутор: А. Јовановић – Д. Алексићнедеља, 09.09.2018. у 08:20

Светски популарни дует виолончелиста „2 Cellos” наступио је у суботу под отвореним небом пред београдском публиком. Доњи град Калемегданске тврђаве окупирали су обожаватељи Луке Шулића и Стјепана Хаусера, момака који својим енергичним наступима одушевљавају публику широм света.

Колико је овај двојац омиљен говори и чињеница да су поштоваоци младих виртуоза, бар они који нису успели да дођу до карте, засели на зидине Београдске тврђаве с које се одлично чула музика и видели извођачи.

– Ево нас напокон у Београду. Хвала што сте дошли у оволиком броју. Надамо се да ћете остати – нашалили су се Лука и Стјепан на самом почетку концерта.

Музичка чаролија двојца била је подељена у два чина. Тема првог била је филмска, а другог – рок музика.

Музички сладокусци првих тридесетак минута уживали су у композицијама из филмова „Кум”, „Храбро срце”, „Доручак код Тифанија”, „Кишни човек”… Девојке у публици нарочито су разгалили звуци насловне нумере из филма „Титаник” чија популарност ни после две деценије не јењава.

Грмљавина бубња после пола сата од почетка концерта означила је да је крај с романтичним нумерама. Како је дуо стекао светску славу након што је на „Јутјубу” објављена обрада песме Мајкла Џексона „Смут криминал”, која је постала планетарни хит, забележивши више од три милиона прегледа у прве две недеље, тако се ни маса није смиривала када су уследиле песме чувених рок извођача.

Момци су свирали нумере група као што су „Ганс енд роузис”, „Ју ту”, „Колдплеј”, „Мјуз”, „Еј-Си/Ди-Си”, Стинга. У овом делу концерта Доњи град пулсирао је у ритму рок музике.

Музичко-сценски спектакл био је зачињен и шалама симпатичних виолончелиста, а праћени ватром и пиротехником Лука и Стјепан још једном су показали и да су прави шоумени. Све песме у складу с темом пратиле су и видео-анимације на екрану. За крај концерта и гост изненађења: Жељко Јоксимовић, који је отпевао „Лане моје”.

Дуо „2 Cellos” до сада је издао четири албума, свирајући инструменталне обраде добро познатих песама разних жанрова, као што су поп, рок, класична и филмска музика, а 2011. године пратили су Елтона Џона на његовој великој турнеји кроз 30 градова.