Ружна (не)дела уличних „уметника“ на фасадама стамбених зграда, кућа и других објеката ускоро ће постати прошлост, јер ће Општина Вождовац покренути акцију њиховог уклањања, уз помоћ фирме која је одабрана на јавној набавци, али и грађана који могу пријавити жврљотине.

„Вождовчани се позивају да доставе податке о локацији графита уз обавезну фотографију графита који би требало уклонити. Подаци се могу доставити попуњавањем формулара на сајту ГО Вождовац њњњ.воздовац.рс“ стоји у саопштењу достављеном нашој редакцији.
прочитајте и…

Према подацима са сајта јавних набавки за ову акцију намењено је 833.333 динара. Пријављивање траје до краја септембра, након чега ће почети уклањање графита према приоритетима.

Како је „Блиц“ писао, Општина Вождовац је већ организовала исту акцију, али сада већ прилично давне 2011. године.

Пркосни графити и казне

„И шта? Сад ја треба да се повучем?“ само је један у низу натписа који пркосно стоји на једној од фасада и ружи лице општине Вождовац. Срећом, његова „слава“ неће трајати вечно. Аутор можда није ни свестан новчане казне која следи уколико буде „ухваћен“ на делу.
Пркосни графит Фото: Општина Вождовац / Промо
Пркосни графит

Казне за цртање графита, на основу одлуке донете у фебруару 2015. године, крећу се од 5.000 до 20.000 динара. Такође сам цртач може бити кажњен и радом у јавном интересу у трајању од 40 до 160 сати.