Јако невреме са обилним падавима погодило је око 17.45 Београд, а људи су буквално бежали са улица како би се склонили од олујног ветра и страшног пљуска.

Мало после 18 сати поједине делове Београда погодио је јак пљусак уз грмљавину и јачи ветар. Киша је погодила Баново брдо, Нови Београд, Дорћол, Стари град, Чукарицу, Земун и Савски венац.

Већ данима метеоролози најављују нестабилно време са кишом, пљусковима и грмљавином.

foto: Twitter

За време пљуска вода се преливала по саобраћајницама и претила да уђе у поједине куће и зграде које се налазе у Београду. Надамо се да ће сливници „Београдског водовода“бити у могућности да приме оволику количину воде.

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) саопштио је да се у току дана у земљи очекује локална појава краткотрајних временских непогода са јаким пљусковима, грмљавином, градом и олујним ветром, посебно током поподнева и вечери у централним и источним крајевима Србије.

У Србији ће сутра бити променљиво облачно, ујутро и пре подне понегде на северу и североистоку киша и грмљавина, а у осталим крајевима дужи сунчани интервали. Од средине дана краткотрајни пљускови и грмљавине очекују се и у централним и јужним крајевима Србије.

Ветар ће углавном бити слаб, променљивог смера. Најнижа температура кретаће се од 13 до 18 степени, а највиша од 23 на северу до 29 степени Целзијуса на југу Србије.

У Београду ће сутра бити променљиво облачно. Више сунчаних интервала очекује се пре подне и средином дана, а после подне и увече краткотрајни пљускови са грмљавином. Ветар ће углавном бити слаб, променљивог смера. Најнижа температура биће око 18, а највиша око 25 степени Целзијуса.

У Србији ће у среду бити променљиво облачно, местимично с кишом и локалним пљусковима са грмљавином. У четвртак ће бити мало топлије и у већем делу претежно сунчано, а редја појава краткотрајних пљускова са грмљавином очекује се углавном у брдско-планинским пределима. У петак у свим крајевима ће бити претежно сунчано, а за дане викенда поново уз променљиву облачност пљускови и грмљавине у већем делу Србије.

У Београду се предвидја слично време у истом периоду.

Биометеоролошка прогноза за уторак, 4. септембра 2018: Биометеоролошке прилике ће неповолјно утицати на већину хронично оболелих и осетлјивих особа. Нарочит опрез се саветује астматичарима и срчаним болесницима. Реуматски болови и нерасположење су могући као метеоропатске реакције.