Група Галија одржаће концерте 9. новембра у београдском Сава центру и 16. новембра у хали Чаир у Нишу, на којима ће промовисати нови албум „У рају изнад облака“.

„Пола живота сам провео у Нишу, пола у Београду. То су ми два најважнија града, и логично је што ћемо у њима премијерно извести уживо неколико песама са албума ‘У рају изнад облака’. Биће наравно много великих хитова Галије, а свираћемо и неке песме које дуго нисмо свирали. Нама су битне и заслужују да их на овим концертима обучемо у неко ново одело“, најављује фронтмен Ненад Милосављевић.

Галија која је на простору бивше Југославије оставила неизбрисив траг са класицима какви су „Још увек сањам“, „Госпи“, „Бурна пијана ноћ“, „Старе трубе“, „Дигни руку“ или „Додирни ме“, изузетну 40 година дугу дискографску каријеру наставила је овог пролећа ЦД-ом „У рају изнад облака“ (ПГП РТС), албумом јаког уметничког сензибилитета који кроз савремену продукцију враћа групу њеном старом прогресивном звуку.

После оптимистичне „Нешто ме гони“ и раскошне насловне „У рају изнад облака“, Галија се одлучила да са новог албума трећи сингл буде „Кад би ти отишла из овога града“, за коју је Милосављевић музику написао на стихове великог песника Матије Бећковића.

„Мислим да је данас важно обраћати се великим песницима, а Бећковић је громада као писац и као личност. Нашао сам снимак где Матија говори своју песму, па сам замислио како би то изгледало музички. Доста добро рецитује, то је озбиљан блуз. Али нисам хтео да одмах идемо у тај формат, већ смо са ‘Кад би ти отишла из овога града’ звучно запловили кроз неке друге воде“, објашњава Неша Галија.

Улазнице за концерт Галије у Београду од данас су у продаји на благајни Сава центра и преко мреже Евентим, док ће за концерт у Нишу бити у продаји од 15. септембра преко Евентима.