Комплетна санација два спортска терена на Новом Београду у блоку 70а је завршена, а према речима заменика градоначелника Београда Горана Весића, радови су коштали око 7,4 милиона динара.

Горан Весић заменик градоначелника Београда

Терени се налазе у улици Омладинских бригада између бројева 232 и 234, на укупној површини од 2.607 метара квадратних.Велико нам је задовољство што смо завршили реконструкцију ова два терена у блоку 70а – рекао је Весић, и прецизирао да је од почека ове године на територији града Београда реконструисано и изграђено укупно 14 спортских терена, а у последњих пет година скоро 200.Мислимо да је то велики допринос томе да оживимо јавне просторе, да деца миогу да се играју и користе спортске терене. То је за нас важно и то ћемо наставити да радимо – изјавио је Весић.

Спортски терени у блоку 70а су реконструисани на иницијативу грађана, рекао је Весић и додао да је ЈКП „Зеленило Београд“ добро урадило посао и у складу са светским стандардима.

Санација је подразумевала обнову асфалтног застора који испуњава стандарде за игралишта, како на терену за кошарку тако и на терену за мали фудбал.

Такође, спортска игралишта су баштенским ивичњацима одвојена од зелених површина, а постојећи кошеви поправљени и постављени на нове темеље.

Санација је подразумевала и поправку постојећих клупа на самом терену, изградњу степеништа и стаза са ивичњацима, постављање клупа и ђубријера, као и обнову постојећих травњака. 

Када је реч о блоку 70а, Весић је најавио да ће Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу града Београда у свом ребалансу ставити пројекат уређења Савског кеја.Када буде завршено пројектовање, а за то треба сигурно 6, 7 месеци, можда и годину дана, кренућемо у реконструкцију кеја, и овај кеј ће бити уређен онако како је уређен и на Сава променади, и грађани овог дела града ће имати заиста уређен кеј какав и треба да буде – рекао је Весић.

Како је истакао, када буде почео да се гради нови Савски мост, стари Савски мост ће бити пребачен овде, где ће такође бити направљен паркинг.На тај начин грађани овог дела града ће моћи да, без икаквих проблема, пешице пређу на Аду Циганлију, чиме ћемо растеретити улаз на Аду Циганлију, што је веома важно, посебно лети – закључио је Весић.