Весић је на састанку Удружења паркиралишта Србије навео да је прва апликација која ће бити пуштена у рад 15. октобра ове године намењена свим “смарт“ телефонима која ће корисницима омогућити плаћање паркинга, али и проверу броја слободних места у свим гаражама и паркиралиштима Београда.Плаћање ће бити могуће и по минуту, што до сада није био случај – рекао је Весић и додао да ће процес бити веома једноставан и да ће постојати и могућност за куповину дневне карте.

Горан Весић Заменик Градоначелника Београда

Друга новина је, каже, паркинг пас С картица која ће бити пуштена у рад петог децембра.Та картица ће обезбедити кориснику неограничен број улазака и излазака из гараже у оквиру закупљеног временског периода. Биће омогућено да се картица купи на 24 сата, три или седам дана, а да се с њом улази и излази неограничен број пута у све гараже и сва београдска паркиралишта – појаснио је Весић.

Навео је да је трећа новина ПриПејд картица која ће бити пуштена у рад 15. јануара.То значи да ће неко моћи да допуни ПриПејд картицу одређеним износом новца и да је користи све док на картици постоји довољан износ. Желимо да омогућимо грађанима да лакше користе услуге ЈКП “Паркинг сервис“ и да повећамо њихов комфор приликом коришћења градских гаража, али и да идемо у корак са светом, где се све ово одавно користи – истакао је Весић.

Састанку су присуствовали представници свих предузећа која се баве услугама паркирања, а заменик градоначелника је рекао да су искуства ЈКП „Паркинг сервис“ Београд корисна за предузећа из других градова јер Београд има најразвијеније предузеће и највећи број паркинг места.Желимо да помогнемо предузећима из других градова да се модернизују, да обезбеде боље услове за паркирање и веће приходе у буџету локалне самоуправе којој припадају – додао је Весић.

Састанку је присуствовао и директор ЈКП “Паркинг сервис“ Андрија Чупковић.

Извор Информер