Испред зграде на Адрићевом венцу у Београду, где се налази седиште председника Србије, кордон полиције раздвајао је присталице “Грађанског блока 381“ које предводи Дејан Булатовић и припаднике покрета “Српска десница“


Припадници покрета “Грађански блок 381“ су као и сваког петка неколико недеља уназад протествовали су испред зграде Председништва.

Окупљене је сачекало је неколико десетина чланова “Српске деснице“ и удружења породица киднапованих и убијених на КиМ са транспарентима.

Активисти Српске деснице и активисти ПСГ-а испред Председништва Србије.

Председник удружења киднапованих и убијених на КиМ Сима Спасић обратио се окупљенима, позивајући Сашу Јанковића на одговорност за смрт Предрага Гојковића – убијеног његовим пиштољем.

Припадници Српске деснице узвикивали су: „Ви сте прошлост и пропаст Србије“ док су припадници покрета “Грађански блок 381“, које предводи покрет “Слободних грађана“, добацивали увредљиве пароле на рачун председника Србије и окупљених.

Никола Демир, председник омладине Српске Деснице

Председник омладине Српске Деснице Никола Демир обратио се окупљенима  речима: “Jанковићу кукавице, зашто се клањаш циркусу у Сребреници, а слеп си за Братунац и Кравицу?“.

Председник Српске деснице Миша Вацић

“Дошли смо да подржимо породице киднапованих и убијених Срба на Косову и Метохији у постављању питања Саши Јанковићу о Предрагу Гојковићу, о томе што нуди унапред иако га нико ништа не пита лажној републици Косово некакву столицу у УН. Да спречимо да политизује смрт Оливера Ивановића зарад јефтиних политичких поена, а сви добро знају да није ни прстом мрднуо Саша Јанковић док је Оливер невин био у шиптарском затвору. И да покажемо мрачним силама које прижељкују нови 5. октобар, или наставак – 6. октобар, да сада има ко да брани државу иако се не слажемо у свему са влашћу, постоје добре ствари које треба заштити од анационалних екстремиста (попут односа са Русијом, враћања војног рока, наоружавања Србије, заштите ћирилице, подстицаја рађања, изградње култа заставе), а лоше ствари са којима се не слажемо мењаћемо предлажући боља решења, а никада нећемо стати уз јуришнике страних сила, који би, када би се питали, сатрли све српско у Србији. Сваком родољубу је јасно што смо ту“ – рекао је председник Српске Деснице Миша Вацић.