Досадашњи играч Црвене звезде Стефан Јанковић саопштио је да је одллуком арбитражне комисије Кошаркашког савеза Србије данас постао слободан.

„Као спортиста и професионалац, своје обавезе сам у досадашњем току каријере увек извршавао савесно, поштујући правилнике и прописе у клубовима, као и школама у којима сам играо кошарку. Са друге стране, током и након сезоне 2017/18, Црвена звезда је неколико пута прекршила одредбе уговора, као и накнадно постигнуте договоре на које сам пристајао у најбољој намери да се настали проблеми реше”, навео је Јанковић у писму јавности, пренео је Спортски журнал.

Јанковић је навео да жели да избегне било каква нагађања у вези са одлуком да иницира раскид уговор са Звездом.

„Након низа некоректности које су укључивале и покушај да се незаконитим радњама оспори и спречи моје право на одлазак из клуба, осећам обавезу да то јавно и кажем, али и да се обратим суду како бих се заштитио. Због свега што се десило, донео сам одлуку да по неколико основа покренем тужбу против КК Црвена звезда, о чему ћу више моћи да причам тек након изрицања пресуде. Због тога, овим путем молим јавност за разумевање што на тему судских спорова не могу тренутно да дајем коментаре”, додао је он.

Како је рекао, у будућности ће се о тим проблемима бавити његови адовкати, док ће се он посветити кошарци.

„Од данашњег дана, моји менаџери и ја ћемо размотрити интересовање клубова и надам се, ускоро донети одлуку о томе где ћу наставити своју каријеру. Својим саиграчима и тренерима из прошле сезоне, желим да се захвалим на свему и пожелим им пуно среће и успеха у будућности”, поручио је Јанковић. (Бета)