Главна железничка станица Београд и даље је отворена – из ње увелико излазе људи који вуку кофере, ради мењачница, полицијска станица, кафаница… Понека клупица на перону и даље је заузета, али нема шина ни возова.

Стара железничка станица добила је нови живот, али тако што је, фактички, постала део аутобуске станице и да бисте од долазних перона дошли до Савског трга, морате проћи баш тамо где сте некада чекали воз за Ниш, Бар, Софију, Нови Сад…

Тачније, поред перона, лево, па даље према тоалету и потом још мало право.

Да будемо јаснији: Ако планирате да дочекате некога ко аутобусом стиже у Београд морате најпре ући у зграду железничке станице, проћи поред старих железничких перона и потом пратити стрелицу која показује где се налазе нови долазни перони БАС.

Ако улазите са бочног, мањег улаза, онда скрећете одмах десно, поред полицијске станице. Стрелица јасно показује пут.

Фото: Google Maps
Фото: Google Maps

Неколико корака даље, након што прођете једног старог фићу и амбуланту Завода за заштиту здравља железничара, долазите до велике надстрешнице долазних перона.

Што се простора тиче, ово је дефинитивно комфорније решење од оног старог, код „Симпа“, али на моменат можете и да се збуните када изађете из аутобуса.

Одмах испред вас је БАС, али излаз са перона води преко железничке станице.

Тако, док чекате преседање у Београду или некога ко долази по вас, можете сести на неку од клупица и присетити се времена када су одавде кретали возови.

И стара кафаница, са карираним столњацима, још је на услузи.