Обележавање Светског дана становништва идеалан је начин да се сви заједно подсетимо да имамо заједнички задатак, а то је да бринемо и помажемо једни другима, јер тада ћемо сигурно постати још успешније и боље друштво.

То је поручио данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална и питања Зоран Ђорђевић приликом обележавања овог дана у Ботаничкој башти “Јевремовац” у Београду. Ђорђевић је истакао да ће министарство на чијем је челу наставити да мења законе у корист својих грађана. Он је истакао да је циљ Владе Србије „изградња државе по мери свих грађана“ и додао да ће ресорно министарство наставити да се активно залаже и у наредном периоду за остварење тог циља.

– Брига о нашим најмлађим члановима друштва, деци без родитеља, младима, радницима, најстаријим грађанима, као и брига о томе да се сви наши становници осећају равноправни у друштву, приоритетни су задаци Министарства на чијем сам челу. Наши грађани морају да знају да ће држава увек бринути о њима, јер без њих Србија не постоји – рекао је министар.

А држава је помогла Андријани Вуковић, студенткињи која живи у хранитељској породици. Она је поделила своју причу са присутнима, истаквши колико њој и деци попут ње значи слика хранитељства у Србији. Речи захвалности за Србију имао је младић из Ирана, Писван Карокс, који је као малолетни мигрант без пратње дошао у Србијукоја му је пружила све услове за живот. И корисник услуга РЈ Дом Карабурма Миодраг Хаџи Пешић захвалио се Министарству које је пружило подршку у стварању бољих услова живота за најстарије, али и сликарка Ана Симанић Томић која се у име особа са инвалидитетом захвална на подршци за организацију изложбе на којој је добила прилику да представи своја дела.

Са друге стране, држава има и важне партнере међу њеним грађанима – једна од њих је хранитељка Славица Ђурђевић, која већ 12 година брине о деци без родитељског старања и на коју су се многе породице угледале на њену.


М. Б.