Спасилачка служба ЈП „Ада Циганија“ имала је 22 успешне интервенције без фаталног исхода
Летња купалишна сезона на Савском језеру на Ади Циганлији биће затворена у недељу у 19.00 часова, спуштањем „Плаве заставе“ као највишег међународног признања за свеобухватни квалитет купалишта, која се седму годину заредом вијорила на популарном „Београдском мору“.

За 86 дана трајања сезоне, Аду Циганлију је посетило преко 3,5 милиона посетилаца, који су могли да уживају у бесплатним спортско – рекреативним, културним и забавним садржајима.

Велики преокрет, температуре опет до 30 степени: Најтачнија прогноза по градовима за наредних 7 дана

Безбедност на купалишту је, као и свих претходних година, била на највишем могућем нивоу. Спасилачка служба ЈП „Ада Циганија“ имала је 22 успешне интервенције без фаталног исхода и још једном показала да је купалиште на Савском језеру једно од најбезбеднијих купалишта у Европи.

Бесплатну обуку пливања и роњења, која је реализована у сарадњи са Секретаријатом за спорт и омладину града Београда, посетило је преко 350 деце школског и предшколског узраста, који су уз забаву и игру научили основне вештине и правила безбедног боравка на купалиштима.

ЈП „Ада Циганлија“ се још једном захваљује свим својим посетиоцима, уз позив да и даље користе све бенефите „Београдског мора“ и обећање да ће се и у наредном периоду својски трудити да употпуне и садржајно обогате Аду Циганлију стварајући оптималне услове за угодан боравак свих суграђана и иностраних туриста.