Jедна од најпопуларнијих, најузбудљивијих и највеселијих трка у свету, чија је основна карактеристика посипање учесника бојама органског порекла, одржаће се и ове године у Београду, под називом „Color  Running“.

У недељу 23. септембра у подне на Новом Београду најбрже пријављених хиљаду тркача започеће још једну трку у чистој color RUNNING белој мајици, а волонтери ће их по сваком пређеном километру кроз блокове засипати највеселијим бојама тако да ће 5км завршити обојени од главе до пете. Више о пријавама погледајте кликом на линк овде.

Организатори и партнери су такође припремили мноштво забавних активности за децу Дечји програм са загревањем почиње нешто пре пола десет, када почиње трка на 200м за децу до предшколског узраста. После њих одмах трчаће деца од предшколског узраста до 10 година и претрчати стазу дугачку 500м.

Посебно изненађење за све јесте да ће трећу годину заредом имати и Јога растезање након трке. Сви заинтересовани се могу пријавити путем е-маил адресе: инфо@руннинг.рс јер је број места у групи за растезање ограничен.

Такође, сваки мали и велики тркач који успешно обојен заврши трку добиће медаљу, а троје најбржих добиће вредне награде које су припремили партнери трке. Златни спонзор трке компанија Тиккурила наградиће осим победника у свима категоријама по први пут и најмлађег, најстаријег и највеселијег такмичара.

Подела стартних пакета биће у просторијама клуба Running у ДКЦ Мајдан (Козјачка 3-5) у петак 21. и суботу 22. септембра од 12 до 19 сати. Ако долазите из унутрашњости и из било ког разлога нећете бити у могућности да покупите свој пакет, или неко у Ваше име. можете се обратити на е-маил адресу цвеле@руннинг.рс како би неко од волонтера сачувао Ваш стартни пакет и уручио Вам га на сам дан трке.

Старт и циљ трке налазиће се испред Иммо Оутлет центра. Ту ће се налазити и бина, шатори за пресвлачење, место за остављање гардеробе и др. Трчи се 5.12 километара. Трка ће се кретати улицама Јапанска и Европска. На 2.8 километру из Евопске улице трка ће скренути и још једном ући у Јапанску улицу. На 4. километру се по други пут из Јапанске улази у Европску улицу и трчи се равно, без скретања и стајања до циља! Најмлађи (до предшколског узраста) који први трче од 9:30х и мало старији (деца од 6 и по до 10 година) који трче после њих, трчаће 200м односно 500м! Од старта у једном правцу са окретом на половини стазе и назад!