Подршка Ани Брнабић

Goran Vesić

Goran Vesić, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Поводом непримерене изјаве Сергеја Трифуновића на коју је оштро реаговала Ана Брнабић, огласио се и Горан Весић који је потврдио став српске премијерке.

„Премијерка Брнабић је јасно рекла какав је став Републике Србије према рехабилитацији фашиста и сарадника окупатора. Љотићевац Марисав Петровић спроводио је нацистима ђаке који су стрељани. И доживели смо да у Крагујевцу, граду хероју, Сергеј Трифуновић рехабилитује Љотића!? Нажалост, није он једини у Србију. Ђилас је у савезу Дверима, профашистичком странком која баштини идеологију Димитрија Љотића. Срамота. Све би они урадили не би ли се дочепали власти и нема тог ђавола са којим тикве не би садили“, истакао је Весић на свом Фејсбук налогу.

Да подсетимо, Премијерка Србије Ана Брнабић огласила се на твитеру поводом коментара које је дао лидер Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић и нагласила да фашизам никада неће бити опција у Србији.

Након протеста „1 од 5 милиона“, Сергеј Трифуновић је, коментаришући протесте у Крагујевцу, рекао нешто на шта премијерка није могла остати равнодушна.
„И левичару и десничару је стало да има пруге, путеве, правосуђе које функционише, просвету која функционише. А сада, да ли кући држи слику Драже Михајловића, Димитрија Љотића или Броза или не знам Коче Поповића, то је потпуно небитна ствар“ , изјавио је глумац однедавно у политици.