Председник Србије Александар Вучић упутио је данас саучешће председнику Русије Владимиру Путину, као и министру одбране Сергеју Шојгуу, поводом погибије руских војника у авиону обореном изнад Средоземног мораПримите моје искрено саучешће због погибије припадника Оружаних снага Руске Федерације, у авиону Иљушин 20, обореном у Средоземно море. Уверен сам да ће руски народ чувати сећање на своје сународнике, који су изгубили живот на војничкој дужности, што је највећа жртва која се може принети домовини – написао је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић

Њихова племенита мисија, у тежњи да свет буде мирнији и праведнији, обавезује нас на вечиту захвалност, написао је Вучић, додавши да је у овим тешким тренуцима српски народ је уз братски руски народ.

  • Молим вас да изразе дубоког саосећања и снажне подршке пренесете и породицама погинулих припадника Оружаних снага Руске Федерације – наводи се у писму председника Вучића, саопштила је Прес служба председника Републике.

Руски авион оборен је у понедељак када је свих 15 особа колико их је било у летелици погинуло.

Сиријске снаге помешале су руски „иљушин Ил-20“ са израелском летилицом и обориле га недалеко од руске базе Хмејмим у Сирији.

Извор Информер