Србија маратон (Serbia Marathon) у организацији Атлетског савеза Србије биће одржан 3. новембра, а Европска атлетска федерација доделила је манифестацији пет звездица за квалитет. Како је саопштио Атлетски савез, финиш Србија маратона одржаће се у Београдској арени. Осим главне маратонске трке на 42 километара, биће одржан и полумаратон на 21 километар, као и трка на пет километара.

Европска атлетска федерација је препознала квалитет и Србија Маратону доделила пет звездица за квалитет манифестације, наводи се у саопштењу и додаје да ће на сајту Савеза ускоро ће моћи да се види и скица трасе. Пријаве су отворене на сајту сербиамаратхон.цом а цена за ране пријаве, до 15. септембра, је 1.800 динара.

– Сваки тркач и свака тркачица за нас су шампиони. Сваки учесник трка на Србија Маратону имаће прилику да на месту наших највећих успеха, у храму спорта, осети исто оно што су осећали и Новак Ђоковић, Ивана Шпановић, рукометаши, одбојкаши, ватерполисти и сви који су икада наступали на борилишту Београдске арене – наводи се у саопштењу.