Непознати починиоци оробили су депо Железничког музеја и однели добар део складиштених експоната, међу којима и једну од две локомотиве које су чуване у овом простору.

Према речима директора музеја, Ненад Војичића, депо је обијен пре више од десет дана.

Причињена велика материјална штетаФОТО: МУЗЕЈ ЖЕЛЕЗНИЦЕ СРБИЈЕ / ПРИВАТНА АРХИВА
Причињена велика материјална штета

  • За обијање депоа сазнао сам 31. августа, те су дописи у најкраћем року послати Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, потом Министарству културе и информисања, али и челницима пројекта „Београд на води“ будући да се складиште налази под мостом Газела, односно на простору обухваћеном поменутим пројектом – поручује Војичић за „Блиц“.

Део украден, део уништен и оштећенФОТО: МУЗЕЈ ЖЕЛЕЗНИЦЕ СРБИЈЕ / ПРИВАТНА АРХИВА
Део украден, део уништен и оштећен
Како додаје, штета која је начињена готово да је немерљива, будући да се ради о вредним музејским предметима.

  • Једна локомотива је дословно исечена, друга однета, нестао је и ковани вагон, бушилице, стругови… Призор који смо затекли у депоу је страшан – истиче он.

Иако су од овог немилог догађаја прошле скоро две недеље, детаљи недела и даље нису познати.

Вандалски чин се догодио 31. августаФОТО: МУЗЕЈ ЖЕЛЕЗНИЦЕ СРБИЈЕ / ПРИВАТНА АРХИВА
Вандалски чин се догодио 31. августа

  • Полицијска истрага још није довела до онога ко стоји иза овог вандалског чина. За починиоцима се трага, те чекамо на одговор надлежних органа – закључио је Војичић.

НАЈСТАРИЈА ЛОКОМОТИВА У МУЗЕЈУ

Локомотива која је исечена на делове и однета најстарија је у колекцији музеја. Према речима директора, то је „један од највреднијих железничких експоната у овом делу Европе“.

  • Локомотива је припадала серији сличних железничких машина, које су се користиле у изградњи Суецког канала. Она је била старија, него што је железница у Србији – казао је Војчић.

ЕКИПА ОД 16 ЉУДИ ОРОБИЛА ДЕПО

Директор је за пљачку сазнао 31. августа.

  • Добио сам позив увече од човека, који је тог тренутка посматрао екипу од 16 људи, који су бренерима секли локомотиву – рекао је директор за Тањуг.

КОМПЛЕКС ИМА СТАТУС ПРЕТХОДНЕ ЗАШТИТЕ

– Окретница, ложионица и водоторањ Железничке станице, као и Савска улица (испод моста Газела, у комплексу главне железничке станице) уживају статус претходне заштите и као такве морају бити сачуване од даљег пропадања и девастације попут данашњег случаја уништавања експоната. О културном наслеђу морају бринути они чије је она власништво – казала је в.д директора Завода за заштиту споменика културе Оливера Вучковић.