Свечаном отварању присуствовао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђордјевиц и заменик градоначелника Београда
Банка Поштанска штедионица отворила је данас Регионални центар у Београду у присуству министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорана Ђорђевића и заменика градоначелника Горана Весића и понудила клијентима нову услугу – закуп сефа. Свечану врпцу су уз министра и заменика градоначелника, пресекли и пензионери који су дошли на отварање Регионалног центра.

Сефови се могу закупити у свим већим регионалним центрима и филијалама, а председник Извршног одбора Поштанске штедионице Бојан Кекић први је потписао уговор и закупио сеф.

  • Банка први пут почиње да ради закуп сефова о сефовско пословање. Та услуга биће доступна клијентима у свим већим регионалним центрима и филијалима – рекао је Кекић на отварању Регионалног центра који се налази у Улици Васе Чарапића.

Ðорђевић је рекао да држава верује у Поштанску штедионицу, те да већина давања тог министарства, све врсте социјалне помоћи грађанима иде преко Поштанске штедионице.

  • Поштанска штедионица треба да буде поносна што је раме уз раме са развијеним банкама, што развија своје производе и што је у неким седментрима јача од страних банака – навео је Ðорђевић.

Поштанска штедионица има више од 900.000 клијената и више од 2.000 запослених, а од недавно са њених банкомата новац могу да подижу и власници картица из кинеског „Јунион пеј“ картичарског система.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић је рекао да је Поштанска шдтедионица банка малог, обичног човека и да има велики број пословница у Београду.

Он је истакао је важност отварања Регионалног центра и навео да је Банка Поштанска штедионица једна од ретких у стопроцентном власништву Републике Србије.

  • Поштанска штедионица је успешна банка и пример како треба озбиљно пословати. То је банка која је одговорна према свом граду. Донатор је Фондације за младе таленте – рекао је Весић.

Похвалио је и лепо сређен екстеријер и простор око самог Регионалног центра.

  • Поштанска штедионица отворена је 1921.године и једна је од најстаријих финансијских институција на овим просторима.