За само месец дана је десет година од када смо странку формирали. Она је формирана у тренутку када је нашој земљи било потребно решавање бројних горућих питања, када је наша земља била пред потпуним колапсом и политичким колапсом. Успели смо да ствари у земљи стабилизујемо, а затим да великим и тешким реформама окрећемо ситуацију у Србији. Многи нису имали вере у нас, али срећом већина је била сигурна да можемо да урадимо велике ствари. Наши снови су велики, а ми смо почели да их остварујемо – рекао је на почетку обраћања председник Србије Александар Вучић.

Председник Србије Александар Вучић

Он је додао да је проблеме са реформама имао и председник Русије Владимир Путин.

Видели сте да је проблеме са реформама имао и Путин. Ми смо успели да преокренемо ситуацију у нашем буџету и можемо да се похвалимо да трећу годину за редом имамо суфицит у буџету. Кренули смо драстично да смањујемо незапосленост. Почели смо да отварамо фабрике у целој земљи. Отврорили смо ћетири ноце фабрике у Нишу, две у Новом Саду за седам дана. Упсели смо да доведемо фабрике и у Лебане, Чачак, у многим местима где фабрике нису ни постојале. У много градова смо нешто урадили, у некима још нисмо, али доказаћемо да се рад исплати много више од нерада и подмевања – искрен је Вучић.

Он је додао да је држава имала савезнике у пензионерима.

  • Они су издржали много. Нису кукали и нису се жалили и данас је ред да им се да оно што су зарадили. Ми данас исплаћујемо 31 одсто пензија из буџета. Ми смо морали да оздравимо нашу економију и пензионери су веровали. Никада то немојте да заборавите. Кинези кажу да је Србија до недавно била на ивици банкротства, а да је данас стабилна и јака. Хвала народу који је веровао у реформе и био сигуран да рад ппобеђује нерад. Данас смо једна од земља са највишим растом у Европи и то мора да се настави – рекао је председник Србије.

Вучић је рекао да ниједног тренутка Србија није окренула леђа Русији.

  • Када су Русији сви уводили санкције и окретали јој леђа ми нисмо желели, они су наши пријатељи. Кина је такође наша пријатељска земља. Успели смо да довоедемо председника Кине у Србију, када је он то пре нас био овде, па и није. Смејали су ми се када се борим за српског сељака и домаћина, смејте се слободно. Не знам шта им је смешно, мора да су много паметни када им је то смешно. Једино што је било летеће у њихвоо време јесу фабрике које су одлазиле и летеле из земље – додао је Вучић.

Председник Србије је истакао да је и будућност Краљевчана обезбеђена, али да мора да се уради још много више.

  • Договорили смо две инвестиције за Краљеву. Замолио бих да се следеће године одржи ванредна Скупштина пре избора 2020. године, говорим о Парламентарним изборима и изаберемо ново руководство странке. Да променимо и оне који су најбоље радили, оне који ће остати уписани у анале наше странке по томе колико су учинили за народ. Потребно је убацити свежу крв која ће радити добро за замљу – рекао је Вучић и додао да се припреме сви акти како би се Скупштина одржала или у мају или у спетембру наредне године.
  • Желим да вас обавестим о још неким стварима које су важне. Имам велику бојазан од свега што се надвило над овај део Европе. Ћутањем, прећуткивањем водили смо рачуна да не угрозимо Србе који живе ван граница наше земље. Трудили смо се да њих не двоведемо у неки незавидан положај. Треба да чувамо мир. Постоји велика бојазан због жестоко супростављених интереса великих сила и зато што нико не може да претпостави шта ће се десити у наредних 15 или 20 дана – додао је он.