Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да опозиција може да дође на власт само на изборима или може да га убије, а то што не желе изборе, пошто их народ неће, довољно говори да окупљање није окупљања ради.

Председник Србије Александар Вучић


Слика преузета Tanjug/D. GOLL

Који је то други начин да се докопају власти осим да ме убију и избори? Било би нормално да су избори опција, али они знају да их народ неће. Шта им остаје као друга опција? Немојте да лажете народ да вам је то некакво окупљање – рекао је Вучић одговарајући на питања новинара у Новом Саду.

Истакао је да може да их се окупи и 10.000 или 20.000, али да то не значи да је промењена власт.

  • Шта је смисао? Кажите људима: Или хоћемо изборе или да га убијемо. Ако хоћете да причате о изборним условима, па они су данас веома неповољни за нас. Али нећу даље ни да причам о томе, већ када дође време за изборе. Имаћемо Председништво странке у понедаљк па ћемо полако да разговарамо о многим стварима – навео је Вучић.

Он је изразио уверење да је Србија пристојних, нормалних, добрих људи који хоће да се боре за долазак нових инвестиција, као на пример Фолксваген, неупоредиво снажнија од оних који би да је растуре и врате у пљачкашке 2000-те године.

Тада, како је рекао, нисмо могли ни да сањамо о обнови зграде РТВ, и других које је срушио НАТО и да се обнови било шта у Новом Саду, јер су они који су тада били на власти милисли да су паре само за њихов џеп.

На питање новинара да ли постоји и колико је оштра поларизација између Србије која гради и Србије која руши, Вучић каже:

Мој посао је да се борим за инвестиције и да се борим за Србију која ради и напоредује, али наш посао је и да се изборимо да Србију било ко не сруши. Будите уверени да ћемо у том послу успети, ма колико непријатности и проблема нама то носило.