Са фонтане на Славији чуће се нове мелодије по другачијем распореду, а ове промене неће утицати на поскупљење воде. Осим репертоара, промениће се и време емитовања музика.

ФОНТАНА на Славији, половином овог месеца, почеће да „пева“ нове хитове. Осим репертоара, промениће се и време емитовања музике. Уместо досадашњег термина од 20.00 до 22.00, фонтана ће „певати“ сваким даном од 19.05 до 19.30, а викендом ће се са шареног водоскока, од 12.05 до 12.30 дечја музика.

Репертоар се још формира, а о избору песама одлучиваће посебно оформљена комисија, наводе из ЈКП „Београдски водовод и канализација“. Комисију за реализацију уметничког рада фонтане на Тргу Славија чине композитори Владимир Граић и Мирољуб Аранђеловић Расински, директор Омладинског позоришта „Дадов“ Владимир Мијовић и извршни директор за водоводни систем у надлежном комуналном предузећу Павле Јанковић, али он неће учествовати у избору музике.

  • Комисија ће одабрати више од 80 нумера – кажу из ЈКП „Београдски водовод и канализација“. – Репертоар ће се мењати у складу са њиховим одлукама. Ми смо, по закону, закључили Уговор о дозволи за јавно саопштавање са Организацијом музичких аутора Србије СОКОЈ и плаћаћемо накнаду за коришћење музичких дела од 65.496 динара месечно. То никако неће утицати на веће рачуне за воду, тај новац издваја предузеће.

Како кажу, са Славије ће се већ кроз десетак дана чути популарне мелодије домаће забавне, поп-рок, класичне и дечје музике, и музика из најгледанијих домаћих филмова и серија.

  • Већина нумера је повезана са Београдом и његовим духом – кажу у „Водоводу“.

ПРЕМИЈЕРА УЗ ПАВАРОТИЈА

ВОДОСКОК на Славији почео је да ради 5. јуна прошле године. Прва песма која је пуштена била је „Карузо“ Лучана Паваротија. Пуштана је два пута дневно, ујутро и увече.