БЕОГРАД – Компанија „Београд на води“ (Белграде Wатерфронт) саопштила је данас да се на свим њиховим градилиштима примењују највиши стандарди безбедности и заштите на раду и да ће пружити помоћ у истрази свих околности несреће која се догодила на њиховом градилишту у којој су погинула два радника. Компанија је изразила жаљење због трагичног догађаја и изјавила саучешће породицама радника, преноси Бета.

„На свим градилиштима компаније Белграде Wатерфронт, укључујући и градилиште на коме је главни изводјач радова компанија Страбаг, примењују се највиши стандарди безбедности и заштите на раду и план превентивних мера“, наводи се у саопштењу. Додали су да у реализацији пројекта ангажују искључиво реномиране изводјаче са високим стандардима у примени прописа из области безбедности и здравља на раду и да све зграде пролазе кроз редовне провере које се примењују при изводјењу градјевинских радова, у складу са законом.

Београд на води радови

Компанија Штрабаг доо изразила је данас жаљење због губитка живота два радника, у несрећном случају, на градилишту ˝Београд на води˝. Радници који су на градилишту изгубили живот, су у потпуности били обучени за све ситуације и могућа дешавања и уредно пријављени, истиче се у саопштењу компаније. Околности указују на то, да је у питању несрећан случај, иако су примењене

све прописане мере заштите на свим позицијама градилишта, јавља Тањуг.

Нажалост, и поред тога, дошло је до губитка живота, који се није могао предвидети, нити спречити мерама заштите, наводе у компанији.

„Страбаг доо, као друштвено одговорна компанија, води рачуна о сваком детаљу и свим запосленим лицима. Људски фактор је нажалост свеприсутан у оваквим делатностима, а Штрабаг ће предузети, као и до сада, имплементацију највиших стандарда како би сви запослени били максимално безбедни“, наводи се у саопштењу.

(Курир.рс/Тањуг/Бета/Фото: Владимир Шпорчић)