У затвору су ме третирали коректно и нисам имала проблема, али сам спавала само уз терапију. Надам се да ћу сада коначно моћи да заспим без лекова.

Овако је испричала Београђанка Сара Видак (20) када је након 23 дана изаша из затвора. Она је јуче у Црној Гори осуђена на четири месеца затворске казне због напада на прекршајног судију Јелену Станишић, али ће до правоснажности пресуде бити на слободи.

Њој је затворска казна одређена због напада на службено лице у вршењу службене дужности.
Како је нагласила, живот иза решетака за једну тинејџерку која студира два факултета и никада није имала ни прекршај није лак.

  • Знају се „ред и дисциплина“ и сви морају да поштују правила – додала је Београђанка.

Како је испричала, док је била иза решетака осећала је велику подршку својих најмилијих.

  • Чула сам се са њима и прво што сам пожелела да им кажем јесте „хвала и волим вас“. Њихова подршка ми је била најважнија све ово време, без њих не знам како бих издржала агонију коју сам прошла – рекла је она.

Сара је додала да је пресрећна што је коначно на слободи, али и да је и даље у шоку.

  • Не могу да поверујем да сам после 23 дана у притвору коначно на слободи! Тренутно, не знам ни шта осећам, потребно ми је мало времена и да видим породицу – рекла је новинарима одмах по изласку из притвора Сара Видак.


Пред изрицање пресуде изјаву је дала Сарина мајка Оливера Видак и њен момак Стеван Прпа. Он је потврдио причу старије Видак да је „судија Станишић ухватила Сару за руку, као и да је полицајац гурао њену мајку Оливеру Видак“. И он је у свом исказу истакао да је Сарин брат у једном моменту повикао да судија Станишић сама себе гребе и штипа.

Прочитан је и извештај вештака медицинске струке у којем се наводи да су код Станишићеве констатоване огреботине и црвенило у пределу десног ручног зглоба, што је могло настати од стезања и гребања ноктима, а констатована је и психичка реакција на стрес. Адвокат оптужене Видак Срђан Љешковић рекао је да није наложено узимање ткива испод ноктију његове клијенткиње како би се видело да ли одговара налазу, а повреде Станишићеве нису фотографисане.

Сарина мајка: Тек јој предстоји борба са траумом

Срећу што ће коначно видети своје дете на слободи није умела речима да опише њена мајка Оливера. Како је изјавила, једва чека да загрли своје дете. Ипак, како је додала, тек им предстоји рад са психологом како би њена ћерка пребродила тежак период који је иза ње.

  • Срећна сам и задовољна, пре свега што је моје дете коначно на слободи. Није нам било лако, али надамо се да је то иза нас. Захвална сам министру Небојши Стефановићу на помоћи, јер се заиста посебно заложио да нам помогне – казала је старија Видакова.