Данас ће се на Сава променади одржати други по реду Глобал Фест Сава Порт. Реч је о међународном фестивалу који се одржава са циљем да различите земље и народи представе своју културу и традицију. Организатори су општина Савски венац и Туристичка организација Савски венац, у сарадњи са Туристичком организацијом Београда, ЦЕБЕФ-ом, Белграде Њатерфронт и удружењем Чаробна лампа.

Овогодишњи Глобал Фест Сава Порт одржава се под слоганом У сусрет свету. Свечано отварање ће бити у 17х, а затим следи дефиле земаља учесница, које ће презентовати своје традиционалне народне ношње. Манифестација ће окупити земље са различитих континената.

Припремљен је богат прорам за све генерације посетилаца. Биће доста културно-уметничког и забавног садржаја, а земље учеснице ће представити своју музику и игру, као и кулинарске специјалитете. Биће организоване и креативне радионице.

У самом финишу манифестације, такође бесплатно, посетиоце Сава променаде очекује концерт групе Легенде. Концерт почиње у 21х, а Легенде ће отпевати неке од својих најлепших песама, као што су Четрдесете, Не питај, Тамбураши, Не веруј…