Репутацију светске музичке атракције, двојац челиста из Хрватске познатији као „Ту челос“ оправдао је вечерас спектакуларним наступом у подножију Београдске тврђаве.

Лука Шулић и Стјепан Хаусер витруозним музицирањем одушевили су 15.000 обожавалаца који су из целог региона стигли на београдски концерт.

Пре наступа главних звезда вечери публика се загревала за спектакл уз изузетан глас госпел и џез певачице Иве Икон, а потом и рифове најмлађег познатог рокера у Србији, Џонија Ранковића.

Температура у публици је нагло скочила када су попут рок звезда Лука и Стјепан крочили на позорницу, али почетак концерта био је резервисан за романтичне душе.

Обраде тема из ремек-дела филмске уметности, као што је нумера Месечева река (из филма Доручак код Тифани) или главне музичке теме из Кума, Ватрених кочија, Кишног човека, гости из Хрватске одсвирали су у пратњи врхунских београдских музичара међу којима су били и чланови Београдске филхармоније.

„Ево, обећавам да нећемо дуго са романтичним пемама да ‘давимо’“, рекао је Стјепан Хаузер и недуго након тога испунио обећање.

Уследила је жестока и енергична свирка, која се преливала преко подножија Београдске тврђаве.

„Ту челос“ су остали на сцени само у друштву бубњара и почеле су да „грме“ обраде хитова који су прославили Мајкла Џексона, АЦ-ДЦ, „Нирвану“, „Ролингстонсе“…

Све се претворило музички спектакл, са ватрометом за крај у којем је уживала публика колико и протагонисти на сцени.

У наступу светски познатих музичара уживали су између осталих и и градоначелник Београда Зоран Радојичић и градоначелник Сарајева Абдулах Скака.