Нагласио је да се Град Београд труди да улаже у све школе на његовој територији.


Заменик градоначелника Београда Горан Весић данас је, поводом почетка нове школске године, поклонио интерактивну таблу Основној школи „Ћирило и Методије“ и пожелео свим ђацима успешну нову школску годину.

Весић је прецизирао да је 16.774-оро ђака првака на територији Београда данас пошло у школе од чега 118 у „Ћирило и Методије“ која је, додао је, једна од наших најбољих школа.

Он је првацима, и свим другим школарцима, пожелео срећан полазак у школу.

  • Прваци су данас уплашени и не разумеју шта значи овај дан, али сећаће га се. Ово је почетак њиховог одрастања, добили су свој други дом где ће научити оно што је важно за живот и што је најважније да постану добри људи – рекао је заменик градоначелника.

Горан Весић на свечаности поводом почетка нове школске године – Фото: Београд.рс

Нагласио је да се Град Београд труди да улаже у све школе на његовој територији и подсетио да је само током ове године завршена школа у Дражњу и Бегаљици, да се завршава средња у Младеновцу, те да ће до следеће школске године бити завршена и школа у Лештанима.

  • Трудимо се да све наше школе имају добре услове за рад јер их немају све на територији града, а поготово у приградским општинама. Покушавамо заједно да деци пружимо што је могуће већи комфор јер ништа није важније од њиховог образовања – поручио је.

Навео је да се зрелост једног друштва огледа у томе колико улаже у образовање, а Србија као мала земља која још увек тражи своје место у свету, недостатак који има у индустријализацији и привреди може да надокнади улагањем у образовање.

Горан Весић на свечаности поводом почетка нове школске године – Фото: Београд.рс

Каже и да је 21.век – век образовања и да су друштва која у образовање улажу паметна и имају шансе да напредују.

  • Зато је за нас важан сваки почетак школске године – подвукао је Весић.

Директора школе „Ћирило и Методије“ Мануела Илић свим ђацима је честитала почетак нове школске године, а посебно првацима.

  • Захваљујем на поклону коју смо данас добили. Ово је једна лепа интерактивна табла која ће бити од користи поготово што смо сада у ери дигиталних уџбеника, када нам је то јако потребно – казала је Илић.