Горан Весић, заменик градоначелника Београда рекао је да Драган Ђилас ноћу иде по амбасадама и прича како би признао Косово, а да дању шаље Млађана Ђорђевића да иде по црквама и десничарским организацијама, да их буни против председника Србије Александра Вучића

Весић је, коментаришући постојање противника разграничења у региону, рекао за „Ново јутро“ Телевизије Пинк да се сада јасно види да се противници Србије уједињују на питању разграничења и преговора у вези са трајним решењем статуса Косова и Метохије.

– Јасно је да Србија постаје јача од овог процеса. Србија данас, када погледате положај у међународној заједници, је најјача земља у региону. Погледајте само колико пута се председник Вучић састао са кинеским премијером или председником, или са руским председником или премијером, са немачком канцеларком, са америчким и француским председником – истакао је Весић.

Како додаје, ово је много јача дипломатска активност од значаја и снаге наше земље када су у питању демографске, политичке и економске нарације.

– Упоредите се са другим земљама у региону и видећете да нико нема такву активност. Та снажна позиција коју је председник Вучић изградио у међународној заједници даје Србији шансу да сада води овакву политику, и наравно да су они који су против нас незадовољни и наравно да је хрватски премијер незадовољан, јер изгледа да мисле да они треба да буду водећа земља на Балкан „, рекао је Весић.

Према његовим речима, историјски договор Срба и Албанаца је проблем за све на Балкану, јер је то можда најважнија ствар која би требало да се деси на Балкану, можда, како каже, једнако важна колико је био договор Немачке и Француске за будућност Европе.

– Тако да нисам изненађен нападима. Нисам изненађен што ће овај споразум усредсредити Пленковића, зашто то ради држава. Јер, када погледате и Наташа Кандић и Соња Бисерко, и сви који се данас јављају, који су против да север Косова припадне Србији, који су против било каквог разграничења, то су исти они који су 2002. године нападали Ђинђића када је то радио – нагласио је Весић.

Он додаје да се у политичким странкама види већи проблем који је добио неке гласове у којима би требали бити одговорни за земљу.

– Покушавају да искористе ову ситуацију како би политички срушили Вучића, не размишљајући о томе колико је то важно за земљу. Проблем Косова постоји дуже него икада, а не од јуче. Сада смо ситуацији да то решавамо, а они користе своју ситну политику да би спречили државу да постигне историјски договор и да реши државни проблем, то је неодговорно – истиче Весић и додаје:

– Да им кажете 2Ево вама три дана да решите, ви водите преговоре са Љимаја, седите и договорите се хајде да видимо шта бисте ви урадили „, па они мисле да ми не знамо да они увече иду по амбасадама и причају како би признали Косово, а дању буне, па то ради и Ђилас. on иде по амбасадама и прича како би он то све признао, а дању шаље Млађана Ђорђевића да иде по црквама и десничарским организацијама, да их буни против Вучића – казао је Весић.

Он закључује да је то неодговорно за будућност земље и будућност Срба на Косову.

– Потпредседник Вучић одлази на Косово викенд, отићи ће у куће, на места која не знају или како се зову. Они не знају како свира сва села у близини Београда, а камоли на Косову и Метохији. Вучић ће разговарати са Србима, причаће о нашој заједничкој будућности, а они се брину за Србе и седе у кафићима у центру Београда, мислим да не знају ни где је Гроцка. Оно што они раде јесте – каже Весић.