Родитељи ученика ИИИ-4 ОШ „Змај Јован Јовановић“ одлучни у намери да не пуштају децу на наставу док се учитељ Никола Спасојевић, који је водио децу у другом разреду, не врати на старо радно место

УЧЕНИЦИ одељења ИИИ-4 ОШ „Змај Јован Јовановић“ ни јуче нису присуствовали настави. Родитељи су одлучни у намери да децу не пуштају у школу све док се учитељ Никола Спасојевић, који је водио децу у другом разреду, не врати на старо радно место. Са директорком Весном Живковић која је поменутог учитеља, који је био ангажован на одређено и без лиценце, пребацила у продужени боравак, не желе да комуницирају, док се, како кажу, не појави неко од надлежних.

  • Решени смо у намери да разговарамо са министром просвете Младеном Шарчевићем и да му објаснимо и предочимо у каквој се ситуацији налазе наша деца – објашњава за „Новости“ један од родитеља.
  • Директорку смо пријавили Сектору просветне инспекције и од њих очекујемо одговор. Док се ствари не врате на старо децу нећемо слати у школу.

До ове ситуације дошло је, јер ђаци овог одељења већ трећи пут мењају разредног наставника. На почетку другог разреда нису ни обавештени о промени. Према ранијој изјави директорке за „Новости“, због уписа мањег броја ђака у први разред ове године, две учитељице су „вишак“ односно нису добиле генерацију првака. Једна од њих постављена је за учитељицу ИИИ-4, а учитељ који нема лиценцу премештен је у боравак.