Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са председником Међународне организације криминалистичке полиције (Интерпол) Менгом Хонгвејом, који је изразио задовољство одличном сарадњом Интерпола и Министарства унутрашњих послова Србије, које је већ пет година међу десет најбољих партнера те организације.

Вучић је изразио захвалност што Интерпол поштује територијални интегритет и суверенитет Србије и истакао да постоји потреба за продубљивањем сарадње српске полиције и те међународне организације, како би се заједнички супротставили актуелним глобалним изазовима, саопштила је председникова Служба за сарадњу с медијима.

Он је рекао да се, кроз размену информација и искустава, јача ефикасност МУП Србије у борби против тероризма, организованог криминала и других актуелних безбедносних ризика, попут сајбер-криминала и других злоупотреба информационих технологија.

Председник Вучић је истакао да на тај начин полиција Србије даје свој допринос очувању мира и стабилности у региону и свету.

Председник Интерпола Менг је рекао да је та организација спремна за јачање сарадње са Србијом, као и за јачање њених безбедносних капацитета, посебно због њене кључне улоге у региону, и да очекује сугестије за будући развој Интерпола.

Председник Вучић је, с обзиром на то да је Менг уједно и заменик кинеског министра јавне безбедности, истакао спремност Србије за јачање полицијске сарадње са Кином, изразивши уједно задовољство због предстојеће посете тој земљи, на позив председника Сија, за коју очекује да да значајан допринос јачању свеобухватног стратешког партнерства и челичног пријатељства двеју земаља. (Танјуг)